Hovädzie mäso sa pýši vysokým obsahom bielkovín (v 100g okolo 24g). Je bohaté na železo, zinok či vitamíny skupiny B. Určite by sa malo využívať u zvierat, ktoré podávajú veľký výkon alebo sú na ne klady zvýšené nároky napr. choroba, gravidita či obdobie dojčenia. Hovädzie mäso má vplyv aj na termoreguláciu, preto ho zaraďujte aj v zimných mesiacoch.
Zloženie: hovädzie mäso 40%, hovädzie srdce 16%, ryža, šošovica, repkový olej, červená repa, lesné ovocie, mrkva, petržlenová vňať, doplnkové látky
Deklarované akostné znaky: vlhkosť 63,9%, hrubé N-látky 13,6%, hrubé tuky 7,32%, hrubý popol 2,67%, hrubá vláknina 0,99%
Doplnkové látky v kg: vitamín A 3.750IU, vitamín D3 250IU, vitamín E (α-tokoferol acetát) 37,5mg, vitamín K 0,4mg, vitamín B1 1,25mg, vitamín B2 1,5mg, vitamín B6 1,25mg, vitamín B12 0,02mg, vitamín C 12,5mg, biotin 0,04mg, niacínamid 10mg, pantoténán vápenatý 7,5mg, kyselina listová 0,13mg, cholín chlorid 375mg, železo (E1, síran železnatý monohydrát) 20mg, zinok (E6, oxid zinočnatý) 20mg, meď (E4, síran meďnatý) 4mg, mangán (E5, oxid mangánatý) 15mg, jód (E2, jodid draselný) 0,2mg, selén (E8, seléničitan sodný) 0,05mg, L-karnitín 65mg