- Kačacie mäso je ideálnym zdrojom proteínov. Má vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín (PUFA), ktoré znižujú obsah cholesterolu v krvi. Je vynikajúcim zdrojom niacínu (vitamínu B 3), ktorý hrá dôležitú úlohu pri metabolických procesoch v organizme a zároveň znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Kačacie mäso ďalej obsahuje vitamíny A a C a minerály, najmä železo, vápnik a selén.
- Bažant je veľmi dobrým zdrojom vitamínu B12, fosforu a selénu.
Analytické zložky: proteín 37%, tuk 18%, vlhkosť 10%, popol 8,5%, vláknina 2,5%, vápnik 1,8%, fosfor 1,5%
Nutričné zložky: vitamín A 20.000mj, vitamín D3 1.500mj, vitamín E (alfatokoferol) 400mg, E6 zinok (vrátane organické zložky) 85mg, E1 železo 70mg, E5 mangán 35mg, E2 jód 0,65mg, E4 meď 15mg, E8 selén (vrátane organické zložky) 0,25mg